Huygens Vocaal Ensemble

Het Huygens Vocaal Ensemble werd in 1993 opgericht als kamerkoor en is sinds 2002 een vereniging. De vereniging heeft ten doel het organiseren en geven van koorconcerten die een wezenlijke bijdrage van hoge kwaliteit leveren aan de culturele variëteit. De artistieke koers wordt uitgezet door de dirigent, Hans Tijssen. Het HVE is genoemd naar Constantijn Huygens, vooral bekend als dichter, maar daarnaast een hoge diplomaat en een uitmuntende componist en musicus. Een veelzijdige man, die zelf zijn muzikale werk hoger achtte dan zijn poëtische. Geïnspireerd door deze naamgever wil het HVE klassieke vocale muziek uitvoeren in gevarieerde programma's, waarin a-capella koorwerken worden gecombineerd met andere kunstvormen. Vernieuwend en op een zo hoog mogelijk niveau, onder het motto*:

Il n’en faut qu’un rayon pour un grand jour d’esté *

Het koor bestaat uit 16 gedreven zangers, die het beste uit zichzelf willen halen. Het koor heeft een transparante klank, die goed tot zijn recht komt in de a-capella werken die het vaste bestanddeel van de programmering vormen. Het koor ziet zichzelf graag als ambassadeur voor de hedendaagse klassieke muziek maar put ook uit het traditionele repertoire.

Eerstvolgende concerten


Huygens Vocaal Ensemble gaat op reis

Koormuziek van 5 continenten

14 oktober 2023, 20.30u Koel Water Hal Zwolle | bestel hier kaarten Zwolle
15 oktober 2023, 15.30u Grote kerk Epe | bestel hier kaarten EpeAndermaal presenteert het koor zich met een programma dat hoofdzakelijk gevuld is met nieuwe- en/of zelden uitgevoerde muziek.

Ditmaal muziek van Katherine Bell (NZ), Ian McKinley (Aus), Carlos Alberto Pinto Fonseca (Br), Mario Castelnuovo Tedesco (It), Paul Chiara (Usa)

Het koor bestaat uit gedreven zangers, die het beste uit zichzelf willen halen. Het koor heeft een transparante klank, die goed tot zijn recht komt in de a-capella werken die het vaste bestanddeel van de programmering vormen. Het koor ziet zichzelf graag als ambassadeur voor de hedendaagse klassieke muziek maar put ook uit het traditionele repertoire.

Kaarten voor de concerten kosten € 15,- (ex. Boekingskosten) in de voorverkoop en € 20,- aan de kassa.Zingen bij HVE

Het Huygens Vocaal Ensemble is altijd op zoek naar goede zangstemmen. Via 'project deelname' kunnen nieuwe zangers kennis maken met het koor. Het koor beschikt over een schitterende repetitielocatie aan de Dorpsweg 27 in Hattem. Hier repeteren we op maandagavond van 19.30 tot 22.00 uur. De contributie bedraagt € 35,- per maand.

We zijn ambitieus, gezellig, reislustig en niet te vergeten .... goed!, dus zelfs een verwende (lees: veeleisende) zanger moet zich bij ons thuis voelen.

Geïnteresseerde en gemotiveerde zangers kunnen een repetitie bijwonen en/of auditie doen. Maak hiervoor een afspraak met de dirigent Hans Tijssen (M 06 308 444 29) of meld je via de link aan. Aanmelden voor auditie

* Niet meer dan één zonnestraal is nodig voor een grote zomerdag (Serenade uit Pathodia sacra et profana - tekst en muziek van Constantijn Huygens).