2021 Een mooi muziekjaar met bijzondere programma's


Concerten 2022 | 2023Livestream Huygens House of Music– Voorjaars lunchconcert

Zondag 22 mei 12.30u start de volgende maandelijkse livestream van Huygens House of Music.
Ditmaal een zondag lunchconcert. Het onlineconcert is live te volgen vanuit de Huygens Music Studio in Hattem. Het concert duurt zo’n 30 minuten. Zondag 22 mei is het laatste onlineconcert voor de zomerstop. De maandelijkse concertjes zullen dan in oktober weer voortgezet worden.

Het lunchconcert van 22 mei heeft als thema ‘Drei schone Dinge fein’ ofwel Wein, Weib und Gesang. Op het programma composities uit de Renaissance en het klassiek repertoire maar ook hedendaags werk.

Klik hier om de live stream terug te kijkenJuni 2022 - A Composers life | werken van Hans Tijssen

HVE brengt werken van Hans Tijssen, Elgar, Distler en Wesley

17 juni 20.30u, Grote kerk Hattem bestel kaarten Hattem


Kaarten voorverkoop € 15,- | 10,- (ex. boekingskosten) aan de kassa € 20,- | 15,-Op 17 juni zal het Huygens Vocaal Ensemble een bijzonder programma uitvoeren. In het programma staan de werken van dirigent Hans Tijssen en enkele koorcomposities die hem inspireerden centraal. De componisten die hem inspireerden, Wesley, Elgar en Distler waarvan komende concerten werken worden uitgevoerd, stonden ook op het allereerste programma van HVE.

Creatief denker Hans Tijssen is componist, dirigent en bedenker van bijzondere programma’s en composities en ondertussen een kleine 30 jaar actief in de muziek. Zo’n 25 jaar geleden richtte hij het Huygens Vocaal Ensemble op. In eerste instantie om op projectbasis eigen werk te kunnen uitvoeren. In de eerste vijf jaren is het ensemble uitgegroeid tot een breed gewaardeerd koor in de regio.

In de afgelopen 25 jaar is Hans samen met HVE verantwoordelijk geweest voor meer dan honderd eigen producties c.q. concerten. Een overzicht van al het werk is te vinden op de website van het koor. Tijdens een heel aantal van deze producties gingen eigen werken van Hans in première. Zo ook in komend concert. In het afgelopen corona jaar heeft Hans een aantal nieuwe werken gecomponeerd waarvan het koorwerk ‘I Wonder’ en de ‘orgel sonate’ komend weekeind de première gaan beleven.

Aan het concert wordt meegewerkt door Mannes Hofsink die de ‘Orgel sonate’ van Hans zal uitvoeren.Misa Criolla 2022 met Javier Rodriguez en Huygens Music

In December zal Huygens Music bijzondere en sfeervolle concerten organiseren met uitvoeringen door heel Nederland.

Dirigent en initiator van de Misa Criolla toer Hans Tijssen heeft een programma samengesteld waarin de wereldberoemde Misa Criolla van Ariel Ramirez centraal staat. Daarnaast is er Europese en Zuidamerikaanse Advents muziek te horen in verschillende stijlen en uit verschillende periodes. Het koor zal begeleid worden door Argentijnse multi instrumentalisten Daniel Morcos en Mauricio Achem. De Argentijnse tenor Javier Rodriguez zal de solo rol vertolken. Javier heeft jarenlang met Ramirez over de wereld gereisd om uitvoeringen te geven van de Misa Criolla. Samen met Huygens Music gaf hij al zo'n 100 concerten. Zij kunnen dus als de absolute specialisten worden gezien wat het uitvoeren van deze fantastische muziek betreft.Concerten

2 dec 2022, 20.30u Diepenveen | Huygens Consort koop kaarten Diepenveen
3 dec 2022, 20.30u Epe | Huygens Consort koop kaarten Epe

7 dec 2022, 20.30u Hattem | Kamerkoor Cantabile koop kaarten Hattem

10 dec 2022, 20.00u Utrecht | HVE (kaarten via vriendenconcerten )
14 dec 2022, 20.00u Beekbergen | HVE (kaarten via vriendenconcerten)
17 dec 2022, 20.00u Amsterdam | HVE (kaarten via vriendenconcerten)
18 dec 2022, 15.30u Haarlem | HVE (kaarten via vriendenconcerten)


Toegangsprijzen:
avondkassa € 30,- / Studenten, CJP € 20,- / jongeren t/m 16 jaar € 15,-
voorverkoop € 25,- / Studenten, CJP € 15,- / jongeren t/m 16 jaar € 10,- (excl. boekingskosten)