Huygens Consort

Eerstvolgende concerten:

Livestream Huygens House of Music– Voorjaars lunchconcert

Zondag 22 mei 12.30u start de volgende maandelijkse livestream van Huygens House of Music.
Ditmaal een zondag lunchconcert. Het onlineconcert is live te volgen vanuit de Huygens Music Studio in Hattem. Het concert duurt zo’n 30 minuten. Zondag 22 mei is het laatste onlineconcert voor de zomerstop. De maandelijkse concertjes zullen dan in oktober weer voortgezet worden.

Het lunchconcert van 22 mei heeft als thema ‘Drei schone Dinge fein’ ofwel Wein, Weib und Gesang. Op het programma composities uit de Renaissance en het klassiek repertoire maar ook hedendaags werk.

Klik hier om de live stream terug te kijken

De live stream concerten van Huygens House of Music draaien volledig op donaties.
Mocht u een donatie willen maken dan kan dat via deze linkOver het Consort:

Het Huygens Consort is een vocaal kwartet en bestaat uit Lin de Jong - sopraan, Henriette van der Laan - alt, Hans Tijssen - tenor en Andre Geerts - bas. Het Consort brengt verrassende en gevarieerde programma's in intieme setting, altijd in bijzondere combinaties van muziekstijlen en muziekperiode's. Zo staat muziek van Bach naast die van Billy Joel en wordt de muziek van renaissance componist Dufay gekoppeld aan muziek van de Eagles.

Het kwartet organiseert jaarlijks de zomer- en gallery concerten in en rond Zwolle. Daarnaast treden zij op uitnodiging op voor kunstkringen, maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven. Het Huygens Consort verzorgt ook gastoptredens bij collegakoren. Tot slot is het consort te boeken voor (kerk)vieringen en herdenkingen!

Het kwartet trad voor het eerst over het voetlicht in maart 2002 toen zij de solo's uit de cantate cyclus 'Membra Jesu Nostri' van Dietrich Buxtehude voor hun rekening namen. Na een tweetal geslaagde uitvoeringen van dit werk werd op initiatief van dirigent Hans Tijssen besloten om dit kwartet een permanent karakter te geven. Sindsdien volgden optredens door heel Nederland, duitsland en Argentinie.

Aanvankelijk profileerde het consort zich als oude muziekensemble maar na een paar uitstapjes richting pop- en hedendaagse muziek werd gekozen voor een veel breder repertoire. Naast de oude muziek brengt het kwartet programma's a la 'King Singers'. Het kwartet maakt ook zijn eigen arrangementen voor bijzondere gelegenheden. Klassieke composities naast pop Standards en evergreens. Van Bach tot Gershwin, Gesualdo tot Billy Joel, traditioneel en experimenteel.

Ave Maria - Fransisco Guerrero

opname gemaakt tijdens fotoshoot (aug 2020) in de Broerenkerk van Bolsward.

top ´|`