Huygens Consort

Eerstvolgende concerten:

Misa Criolla met Javier Rodriguez en Daniel Morcos

Argentijnse tenor Rodríguez schittert in Misa Criolla in Diepenveen, Epe en Hattem

Huygens Music presenteert in december zeven uitvoeringen van het programma ‘Música Celestial’. Een koorprogramma met hemelse muziek vooruitkijkend naar het licht van kerst. Een bijzondere reeks concerten. De reeks markeert 15 jaar samenwerking tussen Huygens Music en de Argentijnen. Verder gedenken wij het 100e +1e geboortejaar van de twee Argentijnse grootmeesters Ramirez en Piazolla. Naast de Misa van Ramirez is er muziek van Piazolla te horen.

Op vrijdag 2 december om 20.30u is het programma te horen in Klooster Nieuw Sion in Diepenveen en op zaterdag 3 december 20.30u in de Grote kerk van Epe. De Argentijnen werken dan samen met het vocaal kwartet Huygens Consort. Het Huygens Consort heeft meermalen in Argentinië getoerd. Het Huygens Consort wordt voor komende concerten aangevuld met gastzangers. Multi-instrumentalist Daniel Morcos zal het Huygens Consort en tenor Javier Rodríguez begeleiden. Samen staan zij garant voor een schitterende uitvoering.

Voor alle concerten klik hier.Over het Consort:

Het Huygens Consort is een vocaal kwartet en bestaat uit Lin de Jong - sopraan, Henriette van der Laan - alt, Hans Tijssen - tenor en Andre Geerts - bas. Het Consort brengt verrassende en gevarieerde programma's in intieme setting, altijd in bijzondere combinaties van muziekstijlen en muziekperiode's. Zo staat muziek van Bach naast die van Billy Joel en wordt de muziek van renaissance componist Dufay gekoppeld aan muziek van de Eagles.

Het kwartet organiseert jaarlijks de zomer- en gallery concerten in en rond Zwolle. Daarnaast treden zij op uitnodiging op voor kunstkringen, maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven. Het Huygens Consort verzorgt ook gastoptredens bij collegakoren. Tot slot is het consort te boeken voor (kerk)vieringen en herdenkingen!

Het kwartet trad voor het eerst over het voetlicht in maart 2002 toen zij de solo's uit de cantate cyclus 'Membra Jesu Nostri' van Dietrich Buxtehude voor hun rekening namen. Na een tweetal geslaagde uitvoeringen van dit werk werd op initiatief van dirigent Hans Tijssen besloten om dit kwartet een permanent karakter te geven. Sindsdien volgden optredens door heel Nederland, duitsland en Argentinie.

Aanvankelijk profileerde het consort zich als oude muziekensemble maar na een paar uitstapjes richting pop- en hedendaagse muziek werd gekozen voor een veel breder repertoire. Naast de oude muziek brengt het kwartet programma's a la 'King Singers'. Het kwartet maakt ook zijn eigen arrangementen voor bijzondere gelegenheden. Klassieke composities naast pop Standards en evergreens. Van Bach tot Gershwin, Gesualdo tot Billy Joel, traditioneel en experimenteel.

Ave Maria - Fransisco Guerrero

opname gemaakt tijdens fotoshoot (aug 2020) in de Broerenkerk van Bolsward.

top ´|`