Hans Tijssen - dirigent | componist | docent

Tijssen begon met pianospelen op 18-jarige leeftijd en werd een jaar later toegelaten aan het conservatorium te Zwolle. Hier studeerde hij bij Rudi de Heus, Nelleke Geesink en Ben Smits.

Na zijn pianostudie verdiepte hij zich in zang, koordirectie en compositie. Hans volgde zanglessen bij Clara de Vries en studeerde koordirectie bij Jos Vermunt en Jos Leusink. Hij volgde masterclasses bij Harry Christophers. Eind 1996 werd door hem het 'Huygens Vocaal Ensemble' opgericht.

In de loop der jaren heeft hans vele koren gedirigeerd in Nederland, Australië (Brisbane) en de Verenigde Staten (Los Angeles). Naast het Huygens Vocaal Ensemble is Hans artistiek leider bij professioneel kamerkoor ProVoCanto, kamerkoor Cantabile en zingt hij tenor in het Huygens Consort.

Behalve dirigeren geeft Hans les. Momenteel is hij als gastdocent verbonden aan de University of South California (USC) en geeft hij les in zijn eigen pianopraktijk.

Componeren is zijn passie – samen met diverse muziekcollega's runt hij HT sound design. HT sound design schrijft muziek in opdracht voor multimedia gebruik (commercial, documentaire, film).

Tot slot is hans vernieuwer en bouwer van de Blasterbeam - een voor Nederland uniek strijk/slag/tokkelinstrument. Bezoek voor meer info de website van de Blasterbeam.

Tijssen wil zich profileren als breed geïnteresseerd musicus. Als ‘overtuigd niet-specialist’ gaat zijn belangstelling dan ook uit naar muziek van 1400 tot hedendaagse muziek.

meer info: www.hanstijssen.com

top ´|`