Vanavond (Vrijdag 26 november) Gratis Advents/kerst concert in Grote kerk Hattem. - Huygens Consort

Met het oog op de aankomende sluiting van alle concertzalen heeft het Huygens Consort besloten om 1e advent in te luiden met een gratis Advent/Kerstconcert.

Het vocale kwartet neemt u mee op een muzikale reis over de wereld. Kerst- en Adventsmuziek klinken in diverse talen en diverse stijlen.

Zo zal er muziek klinken uit de Spaanse Renaissance en Duitse Barok, maar ook het Engeland van Charles Dickens wordt aangedaan. Er worden diverse Christmas Carols uit deze periode gezongen. Uiteraard zal ook muziek van Nederlandse bodem niet ontbreken. Het programma wordt afgesloten met enkele Amerikaanse Evergreens, Spirituals en zettingen van de Pentatonix.

Het Huygens Consort bestaat uit Lin de Jong (sopraan), Henriëtte van der Laan (alt), Hans Tijssen (tenor) en André Geert (bas). In de afgelopen 15 jaar gaven zij honderden concerten in binnen- en buitenland. Het viertal heeft al eerder opgetreden in de schitterende Grote kerk van Hattem. Een kerk waar de muziek en stemmen van het Consort goed tot hun recht komen.

Kortom, het wordt een gevarieerd concert op hoog niveau. Het concert begint vanavond (vrijdag 26 november) om 20.30u. De toegang is gratis. Er is een collecte bij de uitgang ter bestrijding van de onkosten.

Let op: Voor toegang is een geldig corona vaccinatie- c.q. test bewijs nodig.Misa Criolla met Javier Rodriguez en Huygens Music

In November en December zal Huygens Music bijzondere en sfeervolle concerten organiseren met uitvoeringen door heel Nederland.

Dirigent en initiator van de Misa Criolla toer Hans Tijssen heeft een programma samengesteld waarin de wereldberoemde Misa Criolla van Ariel Ramirez centraal staat. Daarnaast is er Europese en Zuidamerikaanse Advents muziek te horen in verschillende stijlen en uit verschillende periodes. Het koor zal begeleid worden door Argentijnse multi instrumentalisten Daniel Morcos en Fana Martinez. De Argentijnse tenor Javier Rodriguez zal de solo rol vertolken.Concerten

3 dec Epe | Huygens Consort koop kaarten Epe
4 dec diepenveen | Huygens Consort koop kaarten Diepenveen

8 dec Hattem | Kamerkoor Cantabile koop kaarten Hattem

12 dec utrecht | HVE (kaarten via vriendenconcerten)
15 dec beekbergen | HVE (kaarten via vriendenconcerten)
16 dec haarlem | HVE (kaarten via vriendenconcerten)
18 dec amsterdam | HVE (kaarten via vriendenconcerten)

Toegangsprijzen:
avondkassa € 30,- / Studenten, CJP € 20,- / jongeren t/m 16 jaar € 15,-
voorverkoop € 25,- / Studenten, CJP € 15,- / jongeren t/m 16 jaar € 10,- (excl. boekingskosten)LET OP: Concerten zijn alleen te bezoeken met een geldige QR Code in de Coronacheck app of een negatief testbewijs!