2017 Een mooi muziekjaar met bijzondere programma's

Eerstvolgende concert.

Voices of Nature | Sense of Music

Artistiek leider Hans Tijssen heeft een programma samengesteld waarin de lijnen ruimtelijkheid en hedendaagse muziek een verbinding vormen. Er is programma uit ontstaan dat we op meerdere bijzondere locaties gaan presenteren. Het eerste concert vindt plaats in het klankpaviljoen bij de de Biesboschhal in Dordrecht. Het tweede concert in de Bergkerk in Deventer. De voor eredienst in onbruik geraakte kerk in het historische hart van Deventer vervult een soortgelijke functie als de Biesboschhal. Zou je de Biesboschhal een Industriƫle kathedraal kunnen noemen dan is de Bergkerk een echte kathedraal. Het derde concert zal in Waanders in de Broeren in Zwolle plaatsvinden.

Drie bijzondere ruimtes met een eigen akoestiek. Deze akoestiek stelt specifieke eisen aan het gekozen repertoire, maar biedt ook specifieke mogelijkheden in het uitvoeren van dit repertoire. Door de zangers door de ruimte te verplaatsen kunnen we die ruimtelijkheid ook laten ervaren aan de bezoekers.

De samenwerking met slagwerkster Marleen Verhoeff geeft het programma extra glans. De bijzondere klanken (aangeslagen maar ook gestreken tonen) van haar Marimba komen in de bijzondere ruimten zeer goed tot hun recht en geven het geheel een betoverend karakter.

We nemen de bezoekers mee op een ontdekkingstocht door de klank en ruimte van hedendaagse vocale muziek.

Een origineel, afwisselend en samenhangend programma met hedendaags werk. Vernieuwend en uitdagend maar toch toegankelijk.zaterdag 7 oktober - Sence of Music - 20.00u Biesboschhallen DORDRECHT kaarten
zondag 8 oktober - Voices of Nature - 15.30u Bergkerk DEVENTER kaarten
zaterdag 14 oktober - Voices of Nature - 20.30u Waanders in de Broeren ZWOLLE kaarten


persberichtkomende concerten:

Vrijdag 15 December 20.30u - Kerstconcert in Hattem.
Donderdag 17 Mei 2018 20.00u - Parkeergarageconcert Hattem (koninginne concert ter ere van de verjaardag van Maxima)