Kerstconcert 2017

Concert

Woensdagavond 13 december, 20.00u, Hattem - Grote kerk

bestel kaarten

Toelichting op het programma

Het Huygens Consort geeft woensdag 13 december om 20.00u een sfeervol kerstconcert in de Grote of Andreaskerk in Hattem.

Het viertal opent het concert met enkele klassieke composities. Uit de tijd van de Spaanse Renaissance klinkt werk van Victoria en Guerrero. De kenmerkende meerstemmigheid van deze muziek ligt het consort uitstekend en komt in de prachtige entourage en akoestiek van de kerk goed tot zijn recht.

Na de klassieke opening neemt de groep u mee op een kerstreis langs verschillende landen. Er klinkt kerstmuziek uit o.a. Duitsland, Frankrijk en Hongarije. Natuurlijk ontbreken ook de beroemde engelse carrols als Silent Night en Away in a manger niet in het programma evenals enkele oud Nederlandse kerstliederen.

Tot slot doet het consort Amerika aan. Uit dit land klinken de door Sinatra en Bing Crosby beroemd geworden klassiekers als I am dreaming of a white Christmas en have yourself a merry little Chrismas.

Ook het publiek mag meezingen, en zal op leuke wijze bij het concert betrokken worden.

Het Huygens Consort bestaat uit Lin de Jong (sopraan), Henriëtte van der Laan (sopraan), tenor Hans Tijssen en André Geert (bas). Samen gaven zij al vele tientallen concerten in binnen- en buitenland. Zij staan garant voor een echte kerstbeleving, waar verrassende muziek uit diverse landen en in verschillende stijlen tot klinken wordt gebracht.Concert

Hattem:
Woensdagavond 13 december, 20.00, Hattem - Grote kerk
Kaarten: € 10,00 (excl. boekingskosten)
koop kaarten