Argentijnse Muziek

Woensdag 25 april en donderdag 26 april | Bruno Barat Art Gallery - Kruisstraat 21 Hattem

Toegangsprijs: € 20,00 | bestel kaarten

Toelichting op het programma

Het Argentijnse kwartet Opus Cuatro brengt samen met het Hattemse Huygens Consort een enerverend concert vol passie en avontuur in intieme setting waarbij de Argentijnse muziek de boventoon voert.

De concerten - Op woensdag 25 en donderdag 26 april - zullen een zeer gevarieerd repertoire bieden. Van Pop tot klassiek van Tango tot Jazz in verrassende combinaties. De concerten vinden plaats in de Bruno Barat Art Gallery aan de kruisstraat 21 in Hattem en beginnen om 20.30u.

Het Huygens Consort bestaat 15 jaar en heeft vele optredens verzorgd in binnen- en buitenland. Ze hebben naam gemaakt met bijzondere programma’s en uitvoeringen. In november 2014 waren zij eregast op festival ‘Cantapueblo’ in Argentinië. Hier werd ook het contact gelegd met het Argentijnse kwartet Opus Cuatro. Komend najaar hopen ze andermaal met Opus Cuatro te toeren in Argentinië. De concerten in 2018 zijn onderdeel van de afscheidstournee van het 50 jaar jonge Opus Cuatro. De komende concerten zijn dan ook de laatste kans om dit unieke ensemble in Nederland te horen.

De meesterlijke stemmen van Opus Cuatro zijn bekend op podia in heel Amerika, Europa en Japan. Sinds de oprichting in 1968 is de groep zich steeds meer gaan toeleggen op tango's en ander Zuid-Amerikaans repertoire. Ook zingen zij spirituals en jazz. Met koren zingen zij regelmatig de Misa Criolla van Ariel Ramírez.Opus Cuatro heeft meer dan 7500 concerten gegeven in theaters en op radio en TV in meer dan 500 steden overal ter wereld. Zij brachten 24 Cd’s uit en ontvingen diverse onderscheidingen voor hun opnamen. In 2008, bij hun 40-jarig bestaan, ontvingen zij de œuvreprijs in het festival van Cosquín en werden zij ereburgers van Buenos Aires voor hun culturele verdiensten. In 2012 werden zij tot "Ambassadeurs van de Vrede" benoemd.

Per avond kunnen we in Hattem slechts 50 bezoekers ontvangen. Koop dus uw kaarten op tijd, want vol is vol! Na afloop is er in Hattem gelegenheid om de Artiesten te ontmoeten onder het genot van een consumptie.

Toegangsprijs € 20,- | bestel kaarten