Muziek spektakel in parkeergarage Hattem en Atelier Westerhuis

Op vrijdag 13 september en zondag 15 september zal het Huygens Vocaal Ensemble twee theaterconcerten geven. De performances zullen plaatsvinden in respectievelijk de parkeergarage in Hattem en in Atelier RAW space (Ronald Westerhuis) in Zwolle. Mede dankzij de belangeloze medewerking van parkeerservice Hattem en van Ronald Westerhuis s het mogelijk deze concerten vorm te geven.Het Huygens Vocaal Ensemble verzorgt in samenwerking met diverse instrumentalisten een doorlopende performance van muziek, toneel, beeld- en geluidsfragmenten. Het geheel staat onder leiding van Hans Tijssen. ‘Publiek werd van begin tot eind geboeid door klank, geluid, beeld en sfeer’ aldus de media naar aanleiding van het eerste theater concert in juni 2006.

Centraal in het programma staat de metro van New York en wel de lijn Coney Island naar Harlem. In het programma maakt de componist Benjamin Britten een reis via deze metrolijn naar zijn collega Gershwin. Onderweg komt Britten diverse collega’s die in New York gewoond en gewerkt hebben en belandt hij in diverse scenes (met o.a. straatmuziekanten, een tango orkest, het nachtleven etc...). De basis voor het programma wordt gevormd door kwalitatief hoogwaardig uitgevoerde koormuziek.

De instrumentalisten zijn van internationaal niveau. Onder hen de slagwerker Jan Wolfkamp. Jan Wolfkamp concerteerde over de hele wereld en maakte als eerste furore met elektronische drums en samples. Dirigent Hans Tijssen zal tijdens dit programma acte de presence geven met zijn Blasterbeam. Met dit door hem gebouwde megalomane slag/strijk instrument van meer dan 4 meter lengte zal hij publiek verbazen. Een hoogtepunt in het programma wordt het moment dat Jan en Hans hun krachten bundelen.Hans en Jan op de Blasterbeam - voor meer Blasterbeam: www.blasterbeam.nl

Naast het Huygens Vocaal Ensemble is ook het Huygens Consort te horen. Zij zullen het bijzondere werk Living Room Music van John Cage uitvoeren.

Het zal een zeer afwisselend programma worden met muziek uit verschillende tijden en in diverse stijlen. Er worden werken uitgevoerd van de Australiër Stephen Leek, de Engelsman Benjamin Britten, Rus Peter Iljitsch Tsjaikowsky, Noord-Amerikanen Leonard Bernstein en Zuid-Amerikaan Astor Piazolla.

Jan Veldsink is verantwoordelijk voor alle theatertechniek.


Concerten:
vrijdag 13 september - parkeergarage (Koestraat 21, Hattem) aanvang 21.00u.
zondag 15 september - RAW Space (Willemsvaart 21, Zwolle) aanvang 16.00u.


De toegang tot de uitvoeringen is gratis.
Wel wordt er bij de uitgang gecollecteerd.