Huygens Project koor en de Queen Symphony van Tolga Kashif

Beste koren, zangers,

Wie is er niet bekend met de muziek van de band Queen? De in 1970 opgerichte Britse Rockband-formatie veroverde in de jaren '70, '80 en ver daarna de wereld met hits als "We Will Rock You", "I want to Break Free" en "Bohemian Rhapsody".

Toen Tolga Kashif begin deze eeuw de opdracht kreeg van EMI Classics voor The Queen Symphony volgde hij een nieuwe werkwijze. De oorspronkelijke opbouw van de nummers van Queen liet hij los, hij haalde de kenmerkende melodieën, riffs, lijnen en akkoorden uit de muziek en componeerde op die basis een volledig nieuwe symfonie. Om recht te doen aan de klanken, de ideeën en de weelderigheid van de muziek van Queen, schreef hij voor een orkest van grote omvang en voegde daar een groot koor aan toe.

The Queen Symphony is een stuk waar de nummers van Queen op een symfonische wijze in zijn verwerkt. Tolga Kashif voltooide dit monumentale werk in 2002, Eric Somers maakte er een arrangement van voor groot Harmonieorkest. Om dit stuk te kunnen uitvoeren wordt het orkest aangevuld met solisten, diverse instrumentalisten en een samengesteld gelegenheidskoor van 100+ leden.

Vanaf januari wordt dit fantastisch grootse muziekproject georganiseerd in Zwolle, voor iedereen die graag in een groot koor en in een professionele productie wil meezingen.

Op 13 april zal in de Spiegel in Zwolle de Queen Symphonie van Tolga Kashif worden uitgevoerd. Een samenwerking tussen Harmonie orkest CMH, Huygens Projectkoor en theater de Spiegel.

Het geheel staat onder leiding van Carlo Balemans. Hans Tijssen is verantwoordelijk voor het instuderen van het koor.

We zoeken zo’n 100+ ervaren zangers! Geïnteresseerden voor het Huygens Projectkoor kunnen zich hier aanmelden.

Koorrepetities op 4 zaterdagen van 10.00u - 14.00u en 1 donderdag van 20.00u – 22.00u. Verder de generale op de concertdag 13 april ‘s middags.
12 januari | 26 januari | 7 februari | 2 maart | 23 maart.

Echt een gave uitdaging voor koorleden met ervaring om op een professioneel podium te zingen voor veel publiek!